Eén plus één is drie
Lees voor

Leerhuis Epilepsie

In kennisoverdracht en onderzoek opereren Kempenhaeghe en SEIN vaak samen. Het Leerhuis Epilepsie is één van gezamenlijke activiteiten. Het Leerhuis Epilepsie heeft primair tot doel kennis te delen met externe professionals in de langdurige zorg (Wlz) teneinde de kwaliteit van zorg voor en leven van (hun) cliënten met epilepsie te verbeteren.

Het Leerhuis Epilepsie biedt een vast aanbod en maatwerk aan in (bij- en na)scholing op het gebied van epilepsiezorg- en begeleiding. Dit kan in de vorm van een klassikaal aanbod, E-learning of training op maat. Doelgroep zijn professionals op mbo- en hbo-niveau die werkzaam zijn in de verstandelijk gehandicaptensector.

Ilonka Wildenberg is RVE-directeur Langeverblijf van SEIN Midden- en West Nederland. Zij zegt hierover: “Kempenhaeghe en SEIN zijn de twee landelijke epilepsiecentra voor mensen met complexe vormen van epilepsie. Samen bundelen wij onze kennis en expertise in het Leerhuis Epilepsie. Het doel is om de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie te verhogen. Dit doet het Leerhuis Epilepsie door de eigen expertise te koppelen aan vragende zorgaanbieders om zo gezamenlijk zorginnovatie en passend lesaanbod tot stand te brengen. Daarmee komen we tot een curriculum dat voldoet aan de laatste inzichten.”