Eerste hulp bij epilepsie-aanvallenAdviezen bij slaapproblemen
Lees voor

Het stellen van de diagnose

Slaapdiagnostiek

Voor een goede behandeling is een juiste diagnose van belang oftewel een goede analyse van het slaapprobleem: wat is het probleem precies en wat de oorzaak? Naast het verhaal van de patiënt zelf is dat van de partner of ouder van belang.
 
Om na te gaan of er sprake is van slaapstoornis en van welke aard, beschikt Kempenhaeghe over een zeer breed scala aan onderzoeksmethoden. De specialist bespreekt met u welke methode of combinatie daarvan het beste bij u past. Ouders kunnen tijdens onderzoeken aanwezig zijn bij hun kind. 

Slaap-/waakkalender

Voorafgaand aan of direct na een (eerste) consult bij het centrum voor slaapgeneeskunde kan u gevraagd worden om gedurende een aantal dagen een zogenoemde slaap/waakkalender in te vullen.
Lees meer...
Voorafgaand aan of direct na een (eerste) consult bij het Centrum voor Slaapgeneeskunde kan u gevraagd worden om gedurende een aantal dagen een zogenoemde slaap/waakkalender in te vullen. Met deze slaap-/waakkalender reikt u de specialist belangrijke informatie over uw slaap aan. De slaap-/waakkalender maakt ook duidelijk hoe u zelf uw slaap- en waakpatroon ervaart. Ook tijdens de behandeling en/of begeleiding kan de slaap-/waakkalender een hulpmiddel zijn om veranderingen of verbeteringen in uw slaap- en waakpatroon waar te nemen. 

Vult u de slaap- en waakkalender zorgvuldig en zo volledig mogelijk in. Doe dat op een vast tijdstip op de dag. U vult in hoe uw slaap-/waakpatroon er in de afgelopen 24 uur uitzag. Het gaat hierbij om schattingen. U hoeft gedurende de dag en nacht geen aantekeningen of iets dergelijks bij te houden. Per dag kost het invullen van de slaap-/waakkalender u tien tot vijftien minuten. 

U kunt er ook voor kiezen om de slaapvragenlijst en de slaap-/waakkalender via een speciale beveiligde website in te vullen. U ontvangt dan een inlogcode en een nadere instructie.