Eerste hulp bij epilepsie-aanvallenAdviezen bij slaapproblemen
Lees voor

Grootste multidisciplinaire slaapcentrum

Het Centrum voor Slaapgeneeskunde van Kempenhaeghe is het grootste multidisciplinaire slaapcentrum van Nederland. Het Centrum voor Slaapgeneeskunde heeft een groot aantal ervaren slaapdeskundigen in dienst met de Europees*) erkende titels somnologen en somnotechnologen, waarmee zij tot de absolute nationale en internationale top van slaapgeneeskunde behoort. De expertise op het gebied van diagnostiek en behandeling strekt zich uit over de volle breedte van de slaapgeneeskunde. Het centrum heeft daarvoor diverse disciplines in eigen huis, waaronder: 

  • neurologie
  • longgeneeskunde
  • kindergeneeskunde
  • psychiatrie
  • psychologie

Het Centrum voor Slaapgeneeskunde richt zich op patiënten met complexe slaapstoornissen. Het kan gaan om slaapstoornissen die zich vanuit meerdere oorzaken manifesteert, of een combinatie van slaapstoornissen of om slaapstoornissen bij een moeilijk te benaderen doelgroep zoals jonge kinderen of mensen met een verstandelijke beperking. Een multidisciplinaire benadering van de patiënt is wezenlijk voor de topklinische zorg van het centrum.
 
De dienstverlening van Kempenhaeghe op het gebied van slaapgeneeskunde is opgenomen in de basiszorgverzekering.
 
Patiënten bezoeken in de polikliniek in Heeze of in Oosterhout. Mogelijk is voor het verrichten van slaapregistratie een korte opname (van in de regel  één nacht) nodig.
 
Het specialisme van de slaapgeneeskunde is volop in ontwikkeling. Daarom richt Kempenhaeghe zich naar patiëntenzorg ook op wetenschappelijk onderzoek, innovatie en opleiding. 

 *) De European Sleep Research Society (ESRS), de belangrijkste wetenschappelijke vereniging voor slaapgeneeskunde in Europa, formuleerde reeds eerder richtlijnen voor de accreditatie van slaapcentra. De certificering tot somnoloog en somnotechnoloog passen in de Europese plannen om de slaapgeneeskunde als medisch specialisme verder te professionaliseren.