Eerste hulp bij epilepsie-aanvallenAdviezen bij slaapproblemen
Lees voor

2e plaats IMDI Talentenprijs voor afstudeeronderzoek in Kempenhaeghe van TU/e-studente Chantal Tax


Foto: ZonMW

TU/e-studente Chantal Tax behaalde vrijdag 20 januari een gedeelde tweede plaats bij de IMDI Talentprijs van ZonMW voor haar masterscriptie naar de reconstructie van visuele zenuwbanen in de hersenen. Chantal studeerde in april 2012 cum laude af met haar onderzoek dat ze in Kempenhaeghe uitvoerde.

De prijs is ingesteld voor aanstormend talent in (Innovative Medical Devices Initiative) centres of research excellence onder afstudeerders aan Nederlandse universiteiten en hogenscholen. Het niveau van de ingezonden masterscripties was dit jaar bijzonder hoog. Chantal eindigde bij de laatste drie kandidaten. De TU/e-studente behaalde afgelopen vrijdag tijdens het IMDI Talentensymposium een gedeelde tweede plaats. De jury lette bij haar eindoordeel vooral op de directe toepasbaarheid van de onderzoeksresultaten in de praktijk en de mogelijkheden tot commercialisatie.

In kaart brengen visuele zenuwbanen
Chantal studeerde in april 2012 cum laude af met haar afstudeeronderzoek dat ze in Kempenhaeghe uitvoerde, onder leiding van medisch fysicus Pauly Ossenblok. Dankzij het onderzoek naar de reconstructie van visuele zenuwbanen, lopen patiënten met een gelokaliseerde temporaalkwabepilepsie die een hersenoperatie moeten ondergaan, in de toekomst minder kans op een gedeeltelijk verlies van het gezichtsvermogen.

3d-animatie van de visuele zenuwbanen

Lees meer over het afstudeeronderzoek van Chantal: http://bit.ly/Jcg0at.

Nieuwsbericht op de website van TU/e