Eerste hulp bij epilepsie-aanvallenAdviezen bij slaapproblemen
Lees voor

Ketogeen dieet: bij een derde van de kinderen verminderen de aanvallen

Bij dertig procent van de mensen met epilepsie werken medicijnen niet of onvoldoende. Soms hebben zij baat bij een ketogeen dieet. Verpleegkundig specialist Marion van Ool en diëtiste Sabine van Genuchten van het team Ketogeen dieet van Kempenhaeghe geven in Epilepsie Magazine antwoord op de meest gestelde vragen over deze behandeling.  

In het artikel in het blad van het Epilepsiefonds staat uitleg over het ketogeen dieet, wanneer kinderen het kunnen volgen en hoe het in zijn werk gaat. Lees het artikel voor meer informatie.

Meewerken aan onderzoek?
Zorgverzekeraars vergoeden de begeleiding en dieetproducten van het ketogeen dieet. Om te zorgen dat dit in de toekomst zo blijft, doet Kempenhaeghe onderzoek naar de (kosten)effectiviteit va het dieet. Wilt u meedoen aan het onderzoek of hebt u interesse in het ketogeen dieet? Mail naar episecr@kempenhaeghe.nl , bel (040) 227 95 89 of kijk ook op www.ketogeenmenu.nl. Op deze website vindt u ook lekkere recepten en kooktips. Kempenhaeghe hoopt hiermee kinderen en hun ouders te helpen met dit speciale dieet.

Link naar website www.ketogeenmenu.nl 

Link naar artikel Ketogeen dieet in Epilepsie Magazine