Eerste hulp bij epilepsie-aanvallenAdviezen bij slaapproblemen
Lees voor

Nationale Sportweek: Erwin Koeman voetbalt met bewoners Kempenhaeghe

 

Erwin Koeman, ambassadeur van het Nationaal Epilepsiefonds (NEF), trapte op woensdag 25 april samen met RKSV Heeze, FC-Eindhoven mascotte Woutje en de bewoners van Kempenhaeghe een balletje tijdens de Nationale Sportweek van 24 t/m 26 april 2012.  Zij dragen de Kempenhaeghecampagne ‘Bewegen? Gewoon doen! een warm hart toe. 

De Nationale Sport Week ging van maandag al fietsend van start met een fietstocht van Kempenhaeghe naar Providentia. Zorginkoper Martin Schoolmeester van Zorgverzekeraar CZ fietste samen met de bestuurders en bewoners van Kempenhaeghe mee. Op Providentia aangekomen volgde een spetterende gezamelijke warming-up van Frank Gelijns van dansschool 4LDC uit Heeze. Bekijk >>hier de reportage van RTV Horizon.

 

  

Tijdens de Nationale Sport Week konden bewoners van Kempenhaeghe kennis maken met nieuwe beweegactiviteiten tijdens clinics, die werden verzorgd door nationale en plaatselijke sportverenigingen. Zo waren er clinics Boccia, tennis, Sherborne en handboogschieten te volgen. De deelnemers kregen tijdens de afsluiting van de week op donderdag 26 april een heuse medaille van Woutje uitgereikt.

Extra aandacht voor bewegen
Kempenhaeghe besteedt dit jaar extra aandacht aan bewegen. Een actief beleid met betrekking tot het stimuleren van een actieve leefstijl voor haar bewoners past ook in het beleid van CZ om bewoners van zorginstellingen meer te laten bewegen. Een gezonde levensstijl is goed voor iedereen, maar met name voor de bewoners. Bewegen is namelijk de beste remedie om osteoporose tegen te gaan. Osteoporose komt vaker voor bij het gebruik van medicatie voor epilepsie. Ook na de Nationale Sportweek blijft er volop aandacht voor meer bewegen voor bewoners.

Meer foto's zijn te vinden op www.facebook.com/kempenhaeghe