Eerste hulp bij epilepsie-aanvallenAdviezen bij slaapproblemen
Lees voor

Zorg bij complexe epilepsie

Registratieruimte Opnamecentrum

Bij ongeveer een kwart van de epilepsiepatiënten in Nederland is de aandoening zo gecompliceerd dat extra onderzoek en/of behandeling in een gespecialiseerd epilepsiecentrum nodig is. Het Academisch Centrum voor Epileptologie is zo’n centrum. Gelukkig is voor de meeste kinderen en volwassenen met epilepsie behandeling door een kinderarts of neuroloog in een algemeen of academisch ziekenhuis voldoende. Bij hen helpt een behandeling met medicijnen meestal.

Bundeling van kennis

In het Academisch Centrum voor Epileptologie werken zorgverleners met verschillende professionele specialismen...
Lees meer...
In het Academisch Centrum voor Epileptologie werken zorgverleners met verschillende professionele specialismen. Samen werken ze in een zogenoemd multidisciplinair team. Samen komen ze  tot een zo goed mogelijke diagnose van de epilepsie en de behandeling ervan. De eindverantwoordelijkheid voor de behandeling ligt bij de hoofdbehandelaar. Meestal is dit een neuroloog, soms een gedragswetenschapper. 

Zorg op maat voor epilepsiepatiŽnt

Epilepsie en/of het gebruik van medicijnen kunnen invloed hebben op...
Lees meer...

Epilepsie en/of het gebruik van medicijnen kunnen invloed hebben op gedrag, leerprestaties, werk, wonen, het slaap- en/of waakritme of op iemands zelfbeeld, doordat aanvallen mogelijk angst en onzekerheid met zich meebrengen. 'De epilepsiepatiënt' bestaat niet. De aard en het verloop van de aanvallen zijn bij iedereen anders. Elke patiënt vraagt dan ook een eigen vorm van ondersteuning. het Academisch Centrum voor Epileptologie biedt hierin maatwerk.

Tijd en aandacht voor epilepsiepatiŽnt

Tijd en aandacht voor de patiŽnt kenmerkt de benadering...
Lees meer...

Tijd en aandacht voor de patiënt kenmerkt de benadering van het Academisch Centrum voor Epileptologie. U kunt uitgebreid uw verhaal doen en rekenen op vele vormen van begeleiding. De diagnose, behandeling en begeleiding worden afgestemd op uw zorgvraag.

Niet-epileptische psychogene aanvallen

Sommige mensen hebben aanvallen die sterk op epilepsieaanvallen lijken, maar het niet zijn...
Lees meer...

Sommige mensen hebben aanvallen die sterk op epileptische aanvallen lijken, maar het niet zijn. Bij deze aanvallen is er geen sprake van elektrische ontladingen in de hersenen, terwijl dat bij epileptische aanvallen wel het geval is. Nadat in het Academisch Centrum voor Epileptologie is vastgesteld dat het gaat om psychogene niet-epileptische aanvallen, begeleiden deskundigen de patiënt verder of verwijzen deze door voor behandeling in de eigen regio.