Eerste hulp bij epilepsie-aanvallenAdviezen bij slaapproblemen
Lees voor

Diagnosebehandelcombinaties (DBC's) epilepsie

Ziekenhuizen gebruiken zogenoemde Diagnosebehandelcombinaties (DBC’s) om de diagnose en behandeling horend bij een bepaalde gezondheidsklacht vast te leggen. Een DBC-code omvat elke stap in het proces: vanaf de eerste afspraak bij een medisch specialist, alle afzonderlijke onderzoeken en afspraken, eventueel verblijf in het ziekenhuis tot en met de laatste controle. Het tarief is een combinatie van de kosten die het ziekenhuis maakt en het honorarium van de medisch specialist. Het doel van het DBC-systeem is meer inzicht te geven in de kosten van de ziekenhuiszorg. Ziekenhuizen gaan zodoende onderling concurreren en dat stimuleert hen om betaalbare zorg van hoge kwaliteit te leveren.

Tarieven B-segment
De dienstverlening van het Academisch Centrum voor Epileptologie valt in het B-segment waar vrije prijzen gelden. Hiervoor sluiten zorgverzekeraars contracten af met ziekenhuizen. Zij mogen zelf beslissen bij welke ziekenhuizen zij zorg inkopen.

De prijzen in de standaardprijslijst gelden voor de zorgverzekeraars met wie het Academisch Centrum voor Epileptologie géén overeenkomst heeft gesloten én voor patiënten die niet of in het buitenland verzekerd zijn. De prijzen van de diensten van het Academisch Centrum voor Epileptologie zijn overigens moeilijk vergelijkbaar met die van algemene ziekenhuizen. Het Academisch Centrum voor Epileptologie ziet overwegend patiënten met een zeer complexe problematiek. Dit vraagt om extra en soms duurdere activiteiten en inzet van meer verschillende professionals.

Passant tarieven 2015

download (pdf 7.27 Kb) ReadSpeaker

Passant tarieven 2016

download (pdf 7.74 Kb) ReadSpeaker