Eerste hulp bij epilepsie-aanvallenAdviezen bij slaapproblemen
Lees voor

Academisch Centrum voor Epileptologie

Het Academisch Centrum voor Epileptologie biedt hooggespecialiseerde diagnose, behandeling en begeleiding aan mensen met (mogelijk) een vorm van (complexe) epilepsie. 
 
Ook patiënten die psychogene niet-epileptische aanvallen (lijken) te hebben, kunt u verwijzen voor nadere diagnose en behandeling.
 
Multidisciplinair
Een multidisciplinaire benadering van de patiënt is wezenlijk voor de aanpak van het expertisecentrum. Dit betekent dat onze deskundigen uw patiënt niet enkel vanuit een medisch-epileptologische invalshoek benaderen, maar ook nadrukkelijk aandacht hebben voor de psychologische en sociale factoren die een rol kunnen spelen bij epilepsie. 
 
Twaalf epilepsiepoliklinieken, twee epilepsieklinieken
Patiënten bezoeken één van de twaalf poliklinieken (Adressen). Soms is opname in één van klinieken in Heeze, Maastricht of Oosterhout nodig. De zorg van het Academisch Centrum voor Epileptologie Kempenhaeghe en Maastricht UMC+ is opgenomen in de basisverzekering van alle zorgverzekeraars in Nederland. 
 
AWBZ-zorg
Daarnaast biedt Kempenhaeghe verschillende woonvoorzieningen en dagactiviteiten aan voor kinderen en volwassenen met epilepsie en een verstandelijke handicap (AWBZ-zorg). Folder Woonzorg
 

Wetenschappelijk onderzoek epilepsie
Behalve patiëntenzorg zijn wetenschappelijk onderzoek en overdracht van kennis aan verwijzers kerntaken van Kempenhaeghe. Als spil in tal van netwerken werkt Kempenhaeghe daaraan.